2024/10/03

Азійскі мотиви на тему удону

 Дуже зручна, смачна і красива добавка до лапши, а також спагетті, та різних каш і картоплі.

Основний принцип - готуємо швидко на великому вогні, щоб усі овочі були аль-денте, акуратно перевертаючі. 

Базові складники: цибуля, перець, баклажан або кабачок. Можна додати томати.


  • Цибуля - 4 невеликі
  • Перець болгарський - 1-2 шт, бажано різнокольорові
  • Баклажан або кабачок - 1 невеликий.
  • Томати - 2-3 шт.
  • Соєвий соус - обовʼязково густий: бажано теріяки або унагі.

Ніякої солі!

Цибулю розрізаємо на 4 частини і розбираємо на пелюстки.

Перець нарізаємо тонким пірʼям вздовж.

Баклажан нарізаємо вздовж тонкими скибками товщиною 2-3 мм

Томати - черрі можна взагалі не різати, чи на половинки. Якщо побільше, то можна на четвертини.

Нагріваємо сковороду, додаємо рослинної олії (середньо) і висипаємо цибулю.

Декілька разів перемішав через хвилин 5 додаємо перець.

Ще хвилин 5 жаримо, зрідка перемішуючи. 

Відсунути трохи нашу массу і викладуємо на сковороду баклажани (можливо не всі, що вмістяться). Хвилин через 5 перевертаємо баклажани, ще чекаємо щоб піджарилися і потім перекладаємо на верх, а на вільне місце викладаємо наступні пласти баклажану і теж обжарюємо. Коли всі баклажани будуть обжарені, додаємо томати і добряче заправляємо соєвим соусом. Дуже акуратно декілька разів поперемішуємо, щоб томати ще трохи пустили сік і вимикаємо.
Готується на великому вогні.
Готову зажарку можна використовувати і до скляної лапши, і до спагетті, і до картоплі, і до каші. Тому що готуємо аль-денте і за рахунок соусу вкус частково схожий на печені на грилі овочі.



No comments:

Post a Comment